Wednesday, February 11, 2009

EpiLoG PeRPiSaHaN

KauLaH SeGaLaNYa unTuKKu...
KauLaH CuRaHaN HaTi iNi...

SaYaNGKu...
TeLaH KuPaHaT DiRiMu
Di DaLaM HaTiKu
SeJaK KiTa MuLa BeRTeMu
HiNGGa KiNi Kau PeRGi
aKu TeRuS BuNTu

Kau...
TeMaNKu Di KaLa SuNYiKu
PeNGHiBuR Di KaLa DuKaKu...
SuaRaMu MeNGiSi KeRiNDuaN
WaJaHMu PeNGuBaT KaLa KeReSaHaN

TaNPaMu...
Ku HiLaNG SeMaNGaT JuaNG
KeTiaDaaNMu
aMaT KuRaSai HiNGGa SeKaRaNG

Ku iNGaT LaGi...
BeTaPa SuKaR uNTuKKu MiLiKiMu
BeTaPa aKu BeRuSaHa MeNDaPaTKaNMu...
PeRNaH Ku HaMPiR KeHiLaNGaNMu
SuaTu TiKa DuLu
NaMuN Kau KeMBaLi Ke SiSiKu...

TaPi
KiNi
Kau PeRGi...
TiNGGaL aKu SeNDiRi
aKu SePi...
MeNYeNDiRi

NaMuN aKu CuBa LaGi
uNTuK MiLiKiMu LaGi
TaPi eNTaH...
MuNGKiN TaK uPaYa LaGi...

AKU MASIH MENANTI...
JAWAPAN YANG TAK PASTI!!

100209

p/s : hurmmmm....hidup adakalanya sukar diduga...apa yg kita sayang mungkin akan pergi meninggalkan kita...itu lumrah kehidupan...sabar! Sabar! Sabar!...itu yg pasti... tambah satu lagi kedukaan...hp kesayanganku rosak.....waaaa.....xdpt nk bayangkan betapa sedih menyelubung jiwa yang sememangnya tgh berduka ini...huhuhuhu..... =(

8 comments:

-m3- said...

yeah, akhirnya blog ini di update...
sungguhla kontroversi puisi tu...
untuk cik tipon rupenye...
saba la yek, x de mende yang kekal di dunia fana ni...
segala kesulitan pasti ada kemudahan...
;)

marinata said...

puisi tu tuk tepon ke??
mcam bukan je..hoho..
oopppss!! hehe =P

asrulnizam said...

tu r..kt pun rasa mcm bkn tok phne..
ada apa2 ke ni ayeen?? =p

AYeEn said...

xde pa2 la...
jgn cuba nk reka2 citer ek...
(^_^)

CiKaLi said...

dlm ribut taufun dn hujan yg melanda.. matahari pasti muncul juga pada akhirnya.. wa~ jiwng ko... dh ade scandal ek ??

blackRose said...

waaaaaaa..
sudah sekian lama menunggu.. akhirnya d jugak coretan yg telah di wat...huhuhuhu...

melur said...

waaa...
touching gle puisi nih...
best2..
hehehe =]

AYeEn said...

touching ek????
huhuhu.....
nti kita wat puisi lg touching....