Sunday, September 26, 2010

~QUICK UPDATE

salam pembuka bicara kpd sumer blogger n pembaca2 yg budiman...

sungguh lama tidak meng'update' blog ni...itu lah yg berlaku bila kita diuji dgn sedikit ujian masa..diberiNya kita kesibukan dan kurangkan masa untuk kita duduk leka...lihat betapa kuat kita mampu untuk menghadapi ujian Allah swt yg begitu kecil ini...yup terlalu kecil ujian ini sebenarnya berbanding ujian2 yg telah Allah bagi kepada umat2 terdahulu...renung kembali,sejauh mana sbenarnya iman kita...

kini dah masuk minggu ketiga diri ini di 'posting' kan ke primary care medicine. tinggal seminggu lagi akan bertukar ke obstetric & gynaecology.sepanjang tiga minggu ni, alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar...byk input yg telah dipelajari. cuma tinggal untuk dipraktikkan je lagi semua benda tu..mudah2an semuanya akan terus berjalan dgn lancar selepas ni...

kisah hujung minggu..yup..bulan syawal katakan..openhouse di sana sini.. minggu lepas, sabtu g openhouse umah ejat aka biskut kering, shafi pharmacy, shah pharmacy, kak fiq, ain jr medic dan umah fathul...sampai kul 11 mlm br balik hostel. then ahad plak g umah lily,azie, nana, mimi, ainie, dan rumah kak marina. semalam plak g open house umah firdaus hariri and ezat afiq...thanks sumer yg wat open house and sudi menerima kehadiran kunjungan kami...semoga kalian semua dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki hendaknya...yg pasti teruskan ukhuwah kita semua...insyaallah..hari ni ada open house lg..=)

nak dipendekkan cerita..semua yg berad di asrama kampus cawangan klang ni nampak semakin enjoy dan berpuashati dgn posting masing2 berbanding diawal dulu kedengaran komen di sana sini...yup, kita kadangkala memerlukan sedikit masa untuk mengadaptasikan diri kita dgn sesuatu yg baru..

oklah..cukup untuk saat ini. =)

termenung : banyak benda baik berlaku sejak akhir2 ini..alhamdulillah...semoga berterusan begini.

terfikir : bila kita semakin jauh dariNYA..hati menjadi sunyi..

terlintas : cinta padaNYA lah cinta yg hakiki.

2 comments:

~terataibungaindah~ said...

quick2 pun..pnjg jugak..hahaha...

xpe2..all the best khairun! =)

K-RuN said...

haha...kalo x quick mcm mana agaknya ye..hehe