Tuesday, August 24, 2010

~sayonara

Salam~

tika ini, saat jari mula menekan papan kekunci lappy aku bukan lagi penghuni kolej kediaman tuanku bahiyah =( berat untuk menerima dan menelan semua ni..tapi itulah kenyataan yang harus ditempuhi...mungkin nampak agak melampau bagi sesetengah org utk sedih sebegini hanya kerana suatu yg kecil..tp tidak untuk diri ini. pemergianku dari kolej ini benar2 memberikan impak terhadapku.

terlalu byk memori. begitu indah kenangan. sangat berharga pengalaman. terlampau bererti tiap ingatan yg telah terukir dan terpahat di benang pemikiran. nostalgik.

teringat lagi saat2 mula menjejakkan kaki ke kolej ni dulu. dgn brg yg banyak. g angkut dr tempat parking dekat tasik tu n dgn gagahnya mendaki bukit masuk ikut pintu dpan 2nd disamping hati ni xhenti cakap "apesal la wat kolej atas bukit ni?" tp bersabar je la time tu.
tambah pulak dah masuk bilik.perkataan pertama keluar dr mulut. "usang". hehe. jgn marah. itulah first impression kt 2nd kolej masa tu. tp itu cerita lama. hanya kan tinggal kenangan.

hari2 berlalu. kelas. projek. test. projek. exam. stay up. wat keja deko. induksi. meeting. study. gelak2. BBG. meeting. surau. stay up lg. makan. DU. projek. result exam. terkejut. projek lagi. gelak lagi. nangis kadang2.post mortem. study week. main volleyball. joging tasik. kuar. mid valley. puasa. kem. kelas. kelas. tido dlm lecture. ponteng. befday party.sumenye ada. weee...tu masa 1st year.

2nd year pun lebih kurang gak. tp mcm lebih mencabar sebab masa ni diberi amanah untuk menggalas tugas. tp alhamdulillah, Allah tidak menjadikan sesuatu perkara tanpa ada sebabnya.
kesibukan hari2. cabaran. semuanya ada hikmah disebaliknya. itulah takdir yg telah Allah tentukan untuk kita.

alhamdulillah. berjaya ku tempuhi hingga kini bergelar pelajar tahun ketiga. dan masuk tahun klinikal. segala ilmu softskill yg telah di korek melalui projek2 ni akan cuba ku praktikkan di masa akan datang. itulah azam ku masa 1st year dulu. kenapa aku nak join projek.

pahit manis masam ..sumer ada.
itulah kata org pengalaman mendewasakan kita.
yg baik dijadikan tauladan. yg buruk dijadikan sempadan.
xmungkin dapat dilupakan.
semua yg telah berlaku.
semoga dgn pengajaran ini dpt menjadikan diri lebih baik.

tiba pula saat perpisahan.
kata org setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
saat yg sememangnya sukar bagi diri ini.
sejak dari dulu lg.
dari bangku sekolah kot.
sukar nak terima perpisahan.
mood leh bertukar secara drastiknya bila berbicara ttg ini.
kerna benda ini kita xleh lari.
harus tempuhi.
cuma bagi diri ni proses itu bisa memakan masa yg lama.

buktinya saat ni.
otak fikiran masih lagi disana walau kini berada di rumah.
menulis post ni dgn harapan kan hilang kerinduan tu.
tp ternyata lebih syahdu jadinya..hehehe
sekurang2nya dgn terluahnya ayat2 disini..
kuranglah sedikit penderitaan di hati..
*tiba2 muzik iringan yg sedih kedengaran*

oklah. sebelum cuba menjadi drama sinetron. harus menekan bukan noktah.

terMenunG : minggu depan dah start kat KLang. Posting pertama saya adalah PRIMARY CARE MEDICINE atau singkatnya PCM. akan bertugas di klinik kesihatan bukit kuda untuk posting itu. PCM ni kira mcm outpatient clinic gak la..

TerMenunG lagi : kena baca buku. bila nak start neyh?? ish2.

terfikiR : dah lama x buat sajak baru. akan diusahakan. sekarang juga tengah berjinak2 kembali dengan 2 hobi lama.. =)

terfikir jugak : minggu depan sebenarnya ada 3 hari je kelas. rabu khamis n jumaat. napela dia x bagi cuti terus je. kan leh cuti 3 minggu n balik sarawak terus..

masih terfikir : macam mana ramadhan tahun ni???


wassalam.

5 comments:

Anonymous said...

salam...blog smkin mnarik...cntik dengan wrna-warni...lama kelamaan awk akn biasalah...nnti kat klang lg sronok kot....tpi mmg kesunyiann,bdak medic xda kat kktb dah....gud luck..

kumbang hitam said...

semua org sukar menerima perpisahan... time will erase all those feeling-meeling thingy..haha

insyallah, jumpa g time episma (kalo jd)..

good luck in klang buddy!! u will be a good doctor!! =)

Miss Mo0ntEL said...

u'll be a great doctor someday..gud luck~

salman said...

krun!!!
nangis??
ade ke??
xpernah nmpak pun...

K-RuN said...

anon : arigato!! insyaallah akn cuba adapt secepat mungkin ngn keadaan kt sana

kumbang hitam : ya..hope so..hope time will erase those feeling faster..the faster the better..

neway..tq..u too, gud luck in 2nd year..2nd year nmpk relax cket..tp jaga2..=)

miss moontel : tq! jaga jr2 elok2.

salman : salman!! xkn nk nanges dpn awk..haha