Wednesday, November 19, 2008

Wednesday......

pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik cejam pelik cejam pelik....da masuk ari rabu dh arini....my study week almost reach to its finishing line....maknenya exam pun dh makin dekat...tp mslhnya preparation xprnh nk abes....makin byk bace rasa cm makin byk plak x bc..huhuhu...tp xpe2...masa yg ada ni kita akn gunakn sebaiknya untk cover apa yg sempat..kalu x sempat apa leh wat kan....mungkin itu sudah suratan yang Maha Esa...hopefully apa yg d bc kuar...apa yg x sempat d bc 2 x kuar...heheheh...tp nk wat cmne kn...kita dh wat setakat yg kita mampu......

skrg jam d tgn menunjukkan kul 8.22am...n lokasi sy d BBG(Bilik Bacaan Guthrie)..kat sini de 8 org tgh study except me yg tgh duk surf internet ni...supposely sy spttnya study gak...tp sy spend a lil bit of my tym surfing internet...=p.......
ni la keadaan d BBG seawal 9pagi masa exam week

nak dimulakn cerita...bgn pagi awal2..dah siap2 suma turun la g DU...bekpes....yg sedeynya makan sorg2 huhuhuhu...kejut punya kejut dak2 laen sumer x bgn....brp kali da miskol.....tp xpe...setelah menikmati santapan pagi...
lalu 'beta' pun meneruskn pjlnn ke BBG...duk jap...then on laptop...check my fb,fs...then my blog...


hr ni azam hamba nak m'habeskn my 'anatomy' nye revision...bhgn upper limb...minta2 leh abeskn...mula2 nk study pasal tulang dulu...start dr clavicle,scapula,humerus,radius,ulnar,scaphoid,lunate,triquetrum,pisiform,trapezium,trapezoid,capitate,hamate,
metacarpals n phalanges...pas2 nk study pasal muscle dia plak...ade pectoralis major,serratus anterior,subscapularis,biceps brachii,flexor pollicis longus n etc...after dat nk cita pasal nerve2 yg ada kt tgn...majorly kena tau pasal 5 nerve:musculocutaneous nerve,ulnar nerve,median nerve,radial nerve n axillary nerve...nerve2 ne ptg...kalu rosak maka cacat la tgn kita...ni lg satu kene hafal..pasal injury of nerves..kalu nerve ni rosak apa yg berlaku n muscle apa yg paralyzed...begitulah sedikit sebyk mende yg akan sy pelajari hr ni....hahahha...mcm wat kelas anatomy la plak...


muscle of upper limb

dh2 lupakn pasal upper limb 4 while...semlm seorg sahabat sy guna laptop sy...dia wat sumthing guna paint...hasilnya...

nice x??4 me wpun nmpk simple tp it looks very nice....teringat plak zaman kecik2 dulu...hehehehe...suka lukis2 gmbar cm2...ok la...da kul 9....sehingga ketemu di lembaran yg akn dtg...;p




Saat-saat Doa Paling Mustajab
Hadith :
Dari Ibnu Abbas r.a katanya:”Rasulullah s.a.w membuka tirai (kamarnya ketika baginda sakit akan meninggal), padahal ketika itu jamaah sedang solat berjamaah diimami Abu Bakar. Lalu baginda bersabda:”Sesungguhnya tidak ada lagi wahyu kenabian yang ketinggalan yang harus aku sampaikan, kecuali mimpi baik seorang muslim. Ketahuilah! Aku dilarang membaca al-Quran dalam rukuk dan sujud. Agungkanlah Allah Azza wa Jalla di dalam rukuk dan perbanyakkanlah doa di dalam sujud pasti doamu diperkenankan Allah S.W.T.”
(Muslim)

2 comments:

marinata said...

salam alaik.
wah,kte mcam pnh tgok katun itik (paint) 2 msa lam bbg..hueee..
nway wish u all da best in ur exam..
life shud not b so complicated lor,
take it easy coz 4 me life is wonderful..hikhikhik =D

n coz thanx wish bufday..hehe(nsib bek kte bg amanat suoh wish bufday, kalo x, x taw spe yg bca blog kte)..haha..

k la,
take cre
ukhuwah fillah abadan abada..=D
SLAMAT BERPEKSE =D

AYeEn said...

thanx!!!