Thursday, November 20, 2008

xleh nk study!!!!

apsal aku xleh nk study mlm neyh.......bc2 cam xmasuk jer......
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
mcm2 mende aku dh wat td supaya leh study ngn tenang.....tp xleh gak.......huhuhuhuhu
siap tukar2 posisi study...dr duk atas kerusi...sampai duk kt atas lantai...same jer.....
mcm ada mende yg block mind aku mlm neyh....tp xtaw la pe....knpius2...memeningkan n menambahkn tahap tension aku yg sememangnya dah tension ni...huhuhuhuhuhuhu
tp aku kuatkn semgt gak....baca gak apa yg patut...masuk x masuk dlm otak belakang kira...janji baca...dpd nti masa exam xtaw pape2..at least kalu da bc boleh goreng2 cket....

dlm keadaan tension2 suram duka tu...aku pun amik sebatang pensel n sekeping kertas sambil diperhatikn oleh seekor ayam kuning kfc kat depan...aku pun mencoret satu nukilan bg lepas sumer yg terbuku dihati....n nk bg semangat kat diri sendiri.....
ni la ayam kuning yg mjadi teman study kt BBG..kdg2 ayam ni la yg akan diketuk2 utk lepaskan geram!!!!!
hasilnya..

Teman...
kita di sini mencari ilmu
kau harus ingat selalu
jika tiba-tiba kau keliru
fikir kembali arah tujuanmu...

tabahkan hati
tekad di sanubari
walau apa jua yang menanti
tempuhi dengan berani!!

Teman..
Cabaran itu sudah pasti
kunjung tiba tanpa henti
tidak kira masa atau detik
terpulang padamu...
untuk terus berdiri
atau goyah sendiri

Bila kegagalan kau tempuhi
Jangan Kecewa!
Jangan Terleka!!
Bangun Semula!!!
Ingat temanku
kegagalan itu mengajar kita
untuk lebih berusaha
mencapai apa yang dicita

Teman
Kita tidak se'gah' mana
adakal cabaran terlalu berat buat kita
hingga kita alpa seketika
jangan sedih bermuram duka
teruskan hidup
pulihkan tekad
perbaiki usaha
hingga kau beroleh
kejayaan yang kau pinta

Teman
walau apa jua berlaku
ingat ibu dan ayahmu
sedia menunggu
nun di kejauhan
mengharap kau pulang
dengan segulung kejayaan

Teman
inilah masanya untukmu
senangkan hati mereka
yang penat lelah membesarkan kita
tanpa kesal atau jemu
Inilah masanya...
kuatkan azam
hingga kau gapai bintang-bintang di angkasa..

20/11/08 9.45pm

wassalam

12 comments:

marinata said...

wow! hebatnyer bernukilan..siyes!!
huhu..mantap2!..keep it up!
dah2..g stdy..nnt cepat grad, ley jd doktor cpat2..haha..

CiKaLi said...

bley lak tk leh.. stdy.. tp nk wat cmne bdk medic lagi bnyk kene bace a.k.a hafal dr kene phm dan pengiraan... any keep up da work.. jgn plak keje stdy week tulis tu je.. nnti tk smpt nk bc plak.. anyway.. that was nice..

AYeEn said...

neway...thnx....

siyes mlm td xleh nk stdy sgt....
nape ntah....

marinata: jd doktor cpt2 ek...insyaallah......doa2kn lh ek...

leyz said...

waahh....hebat3..bakat tpendam tue..owhoo,ptot a mlm tuh wat mende plek tym dok lantai shngge mnarik phatian ktorng..ktidakmasukan ilmu rupenyer..

xleh study sbb kami2 da xde kat bbg kowt..huhu(xley blah ayt~)=P
pe2 pn ganbatte!

Anonymous said...

boley bkarya dlm keadaan tension...bagus2...panjng plak tu..truskan usaha...

AYeEn said...

hahha...ye la kot....
tu yg wat mende pelik2 cket tu....

entahla...tym2 tension,sedih2 n kecewa je sy pat wat nukilan...
tym2 len kompem xjd...

neway thnx!!!!

cik kiah said...

aik ramai la plak jumpe blog budak2 2nd. gudluck lah. 1st yr susah sikit, 2nd yr nnti heaven. all the best!

asrulnizam said...

best nukilan tu..
nanti tulis lg..nk baca..pepp

AYeEn said...

insyaallah.....

Anonymous said...

Waahhhh!!!! Awesomeee abg khairun =D hehee

K-RuN said...

hii anonymous..
hee.sapa ni??

ada gak org baca lagi post tahun 2008 ni..hehe

K-RuN said...

hii anonymous..
hee.sapa ni??

ada gak org baca lagi post tahun 2008 ni..hehe