Thursday, May 14, 2009

~CutiKu setakat iNi...

Salam....

lebih seminggu x update blog...juz xplore blog2 org len je...heee....bkn pe , xde mende sgt nak tulis pun...bercerita ttg cutiku...apa yg aku cuba 'higlight kan disini adelah aku coba menghabiskan masa ngan tgk cerita2 n drama2 jepun...hehe...itula xtvt ku di malam hari... so far da habeskan hana yori dango season 1, hana yori dango season 2 n hana yori dango final the movie...member ckp ni cite lama..xkisahla...sb lum tgk,i considered it as a new one...heheh...lgpun yg final nye series br je releashed last year...so xde r lama sgt kan...

suka cita ni sb byk sgt pengajaran yg leh kita amik sbg iktibar...hohoh...mcm ulasan untuk KOMSAS masa skolah menengah dulu plak...keh3x...mcm friendship...wpun diorg bbeza status kedudukan diorg tetap saling membantu walau susah senang...lg pasal kegigihan n keberanian seorg gadis yg dikatakan "org kebanyakan" dlm cita ni...dia sgt berani menentang org yg kelas 'tinggi' which is the F4...nak taw lebih lanjut g r tgk sendiri..kpd yg da tgk taw la cmner jln citanya....sekian...

ada satu ag cita bez..da tgk gak..Liar Game...kisah ttg seorg gadis yg terlalu jujur dalam hidupnya dan dia sgt percaya kepd humanity hingga dia selalu diperdayakan dalam hidupnya..secara tiba2 dia telah mengikut satu pertandingan iaitu Liar Game Tournament..di mana game ini memerlukan seseorg menipu or deceived other people to win n get more money...
sumer crita2 ni sy tgk kat www.mysoju .com

cukup pasal movie2 n drama japan tu...petang tadi sy dikhabarkan dgn satu berita yg amat mengejutkan...saya dpt msg dr pian,tqah n lily...beritanya adalah sahabat saya yg merupakan labmates sy..saudara ahmad sukri or lebih dikenali sbg matyie telah ditimpa kemalangan dan sekrg berada di wad ICU HUSM...sahabat2 sekalian doakan sahabat saya selamat dan sembuh seperti sediakala...semoga Allah kuatkan dirinya...insyaALLAH...

1 comment:

miss hannan said...

owh...bestnye abeskan mase tgk muvie...
tp i bet u...mesti rase bosan gak kan?
anyway..enjoy ur holiday!~
=)