Thursday, July 8, 2010

~dah 3rd year dah?

Assalamualaikum.

salam pembuka bicara. tinggal 3 hari je lagi. esok, lusa dan tulat. hari isnin nti secara rasminya aku bergelar pelajar tahun 3 dalam bidang perubatan neyh. pejam celik pejam celik. kejap je. tp byk benda yg kena ditempuhi untuk sampai disini. alhamdulillah dah ditempuhi dgn segala kekuatan yg ada.

hari sabtu ni bakal terbang meninggalkan bumi kenyalang ni.insyaallah raya pulang semula ke sini. kemudian berjuang lagi.

takut. gembira. risau. excited. bimbang. mcm2 perasan bermain. gembira akhirnya dah masuk clinical years. excited sebab bakal melalui perkara2 baru lepas ni. takut akan kemungkinan2 yg bakal terjadi. risau memikirkan cabaran2 dan dugaan2 mendatang. bimbang diri ini mampu atau tidak untuk menghadapi hari2 esok.

senior2 cakap." juz wait the day comes. nti kamu tahulah apa yg kamu akan rasai. n juz follow the flow.u will learn as time moving.xyah risau2 sgt."

6 minggu akan berkampung di universiti malaya. untuk introduksi kepada tahun klinikal. kemudian bakal berpindah ke hospital tuanku ampuan rahimah klang. akan berada di sana setahun menjalani "clinical posting" bertukar2 disiplin.

jadual untuk 1st week dah kuar. n grouping untuk posting kat UM dah kuar gak. hari isnin ni jadual sgt padat. da minggu pertama ni my group kena disiplin "medicine".hurmm..apa yg bakal berlaku nanti?

basically, kami akan belajar 2 benda untuk tahun 3 ni : satu. history taking. dua. physical examination. dua benda basic seorang doktor perlu ada.

yup, i'm doing this for sure. no turning back. this is my 3rd year in this medical line. hope u can use all the things,skills n knowledge plus experiences u have learnt b4.

pasni harap2 lebih fokus dgn pelajaran ni. mintak2 Allah konsisten kan diri ini agar tahun klinikal ni mampu ku hadapi dgn jayanya.



jadual untuk minggu pertama =) hari isnin dah penuh.

my group ^_^

wassalam.

2 comments:

CiKaLi said...

same la..
ak pon mcm tk caye..
dh msk 3rd year..
bidang 'bidan terjun' nie..

Dayana Ismail said...

wahhh!! congrats dh msk 3rd year!! x lmk gk dh jd dr ktk yaa..hahahah!! doa2 mk jd Ir lak k..:))