Friday, July 2, 2010

~Road to Batu Pahat

Salam...


post kali ni lebih kepada catatan peristiwa yg blaku dlm hidupku..hehe..ala2 diari..satu hari nanti penulisan ni kan jadi catatan sejarah kita.


kisah kali ni berwatakkan saya, hilmi, afiq, pyan, isz, tqah, n liya. kami telah pergi ko Johor-->Muar & Batu Pahat. bertolak dari UM dlm kul 5 lebih: 2 buah keta. mula2 pergi Muar, antar Tqah ke rumah beliau. tujuan utama ekspedisi kami kali ni sebenrnya nak ke rumah tqah menghadiri walimatulurus abang beliau. sampai muar kami makan2 dulu.then after anta tqah g umah dia kami bertolak ke rumah Isz kat Parit Karjo. kami bermalam disana dua malam. Thanks to Isz sekeluarga kerana menumpangkan kami n melayan kami disana =)


pagi esoknya setelah bersarapan kami telah pergi ke 2 buah pantai. maaf lupa nama pantai tu. =)
n kami sempat juga jalan2 kat pasar. tiba2 stop kat kedai makcik yg jual sayur. kuiz sayur2an telah berlangsung disitu dgn bantuan makcik tersebut utk memastikan jawapan yg betul! hehe. makcik tu pun layan gak. sporting. thank u makcik =)



After jalan2 kami bersiap2 n bertolak ke rumah Tqah. sampai je rumah dia pengantin baru sampai. apa lagi. makan. ramai. meriah. ungu. dan gembira. suasana yg dapat digambarkan.



Selesai sudah kami pun berangkat pulang. pulang ke rumah isz? tidak. kami jalan2 dulu.hehe. sempat pegi UTHM. gambar2 sikit kat sana. pastu balik umah isz. sebab dah maghrib. malam nya kami keluar lagi. pergi dataran batu pahat kot nama tempat tu. yg ada batu n pahat tu. sana macam ada ekspo. yg bestnya ada belon udara panas. teringat cerita karton UP. =)



then esoknya plak kami g ayer hitam. jalan2 kat sana. sempat beli chipmunk yg comel. =)

dah siap2 kami bertolak ke rumah tqah. jemput dia. nak balik KL.
sebelum ke KL kami beriadah sekejap kat Gunung Ledang. mandi2 n berkelah. =)


perjalanan pulang Ke KL.
sampai UM dalam kul 1 pagi.

now let the picture do the storytelling..