Friday, April 10, 2009

E X A M

Salam...

Sekarang dah nak masuk minggu exam...next week study week, rasa2nya sumer org pun dah start study sekrg neyh,xkira la dgn kesibukan yg ada mahupun xda mood nk study ke,penat ke...study tetap study, itu perkara yang semestinya berlaku di waktu2 ini...mengantuk,biarkan...sanggup stay up sampai kul 3-4 pagi...asalkan dapat cover apa yg patut untuk final exam...

Sekali lagi,ketakutan ku untuk meghadapi exam muncul kembali,entahlah...banyak kali da ckp jgn difikirkan sgt,nanti jiwa yg merana(memg dah merana da pun..heeheh)...tp xleh nk elakkan daripada berfikir..fear to fail again..huhuh...
kalau sem lepas waktu2 begini sy habiskan masa study kat BBG...dengan keadaan yg sesak di BBG,mungkin kurg selesa untuk study(itu sy fikir sekrg)...actually dah lama x g study kat BBG..xtaw nape,rasa cam xde feel da nk study kt BBG sekrg...Sekrg neyh,lebih byk menghabiskan masa study di tempat2 laen...main library,library kat fak medik,kat bilik dan byk lg tempat laen dimana diri ni boleh study dgn sefokus2nya...yeke...at least better than xfokus langsung kan...

Kawan2, bukan diri ni nk menjauhkan diri dari kalian....cuma hamba ingin cuba cara baru,mungkin leh berkesan...bukan pe,nti kalu study kt BBG,kejap2 borak2..last2 study kemana???huhu...dat's why,now pilih untuk study sendiri,untok elakkan diri dari byk bercakap kosong..n study kat library lg best..3jam duk kat situ,berbaloi...3 jam tu lah study..sb xleh nk ckp2,xleh nk kunyah2 makanan yg kadang2 distract kita nye konsentrasi...
i hope my efforts will give some good outcomes...although im not hoping so much...takot frust nti...
actually, dah set kat mind ni...apa2 yg berlaku...apa pun result nya nti...juz take it..mungkin itu sudah takdirNya..supplement ke apa ke...im ready for it...huhuhu...bercakap pasal supplement,it will take my only holiday...huhu,sepatutnya da balik 27 april ni,tiket da beli da pun...tp terpaksa cancel..sb lecturer ckp on 28 april result akan kuar...kena ada kat sini masa 2..mana lah tau kalu kena viva borderline..drp xlulus leh jadi lulus kan...so terpaksa postponed tiket flight...minta2 la leh,kalau x 'terbakar' la tiket tu....

Di kesempatan ni...nak susun jari...minta ampun dan maaf kalau2 selama ini perbuatan,kata2,atau sebarang nukilan di sini ada secara sengaja atau tidak sengaja,disedari atau tidak telah mengguris serta menyinggung perasaan kalian...harap dimaafkan ek...kalau saya ada hutang ke kat korg dimana sy terlupa untuk bayar,juz tell me..kita selesaikan sebelum exam ni...okeyh...

Akhir Sekali, selamat menduduki peperiksaan semua....all da best!!!Doakan kejayaan kita bersama..insyaALLAH....

Wassalam..^_^

7 comments:

marinata said...

slamat study...
study bukan krn exam..
study lah krn ilmu..
fahamkan dgn spenuh ati..
insyaallah anda akn rase tenang..
n bile result kluar pn..itulah usaha kte..
jgn biarkan prkataan 'EXAM' tu mmbuatkn kte tension + meregangkn hubungan kte ngn kwan2..

2kar mind set..
exam jadi perkataan len..diuji ke..hihihi..
smoge brjaye!!
u knw u can do it!!
trust urself..n put ur trust in ALLAH..
=)

(kate2 ni dtuju khas tuk dri sendri gak..haha..) kte pon same je..kuikui

CiKaLi said...

Gud Luck for U.. bkn mcm ak nie.. nk final la.. ade mslh kesihatan.. esok kne g klinik g a.k.a PKU.. BOSAN TOll...

asrulnizam said...

gd luck in ur exam..
n i'm so sorry da terkurang spend time wth u..quite busy lately..
trust in urself..
i know u cn do ur best..
chAYOK2..ALWAYS THINK POSITIVE..

miss hannan said...

khairun...
do ur best for this coming exam ok....
sama2 kta +vekan diri bila berdepan dgn exam...=)

AYeEn said...

Thanx sumer....
sama2lah kita doakan kejayaan kita bersama....
ek...
all da best!!!

^_^

twistal said...

khairun.. dun worry...
study sehabis baik...
fokus apa yang penting...
tinggal bape ari je lagi, pastu dah merdeka..

sembahyang,doa, study, makan, tido...
hehehe...

insyALLAH bleh punya...

AYeEn said...

tq amar....
minta2 dipermudahkan urusan ni...

aamiiiiin....