Monday, April 27, 2009

HaRi-HaRiKu BERLaLu...


Hurmmmm....dah 4 hari berlalu...hari-hariku terus berlalu...diisi dgn keseronokan yang cuba mengubati lara hati, dengan harapan agar dapat melupakan sebentar kerisauan di jiwa ini...setiap masa ku cuba yakinkan diri ini agar terus tabah menghadapi hari2 seterusnya...itu ku cuba lakukan...namun ternyata jiwa ini takkan tertipu oleh kata2 lidahku sendiri,ia tetap dgn apa yg ia fikirkan...biarpun begitu,ada sedikit di jiwa ini yang tidak pernah putus2 berusaha untuk menenteramkan kegundahan ini...

esok...masa yang ditunggu, keputusan "viva" yang sememangnya ditunggu2....debar..debar...debaran kian lama kian terasa, walau sebenarnya tak mahu menghadapi hari esok tapi apakan daya kita untuk menghentikannya,itu kuasa Nya...jika ada rezeki, insyaallah...alhamdulillah...kalau xda,bersyukur jua kerna masih diberi peluang untuk meneruskan perjuangan...ku pohon agar hati ini diberikan lagi ketabahan dan keazaman yang tinggi agar tidak ku tersungkur di pertengahan jalan...

sedikit perkongsian untuk aktiviti yg ku jalani beberapa hari ini, bagi mengisi kekosongan waktu ku...bermula hari jumaat,seawal pagi setelah ku menjamah sedikit sarapan di dewan umarak yang tercinta..kami2 dak2 medik bermain badminton diteruskan pula bermain volleyball sampai kul 10.30...seronok...bergelak ketawa,tak terfikir pun kerisauan...kepenatan,balik bilik terus pengsan...bangun2 bersiap nak g solat jumaat kat masjid arRahman,selesai solat kitorg menunggu sebahagian lagi kawan2 len untuk terus bergerak ke Plaza Low Yatt...aku,afiq,hilmi,pian,mahfuz,isz,azie,tqah,hazeqa,wani,alia.....mencari laptop,external hard disk...itu kawan2ku...misi ku pula menghantar laptop ku...kurang sihat cket...kena masuk wad...huhuhu....minta2 sihat la lappy ku itu...sambil2 itu kami pg juga ke times square...solat disana,pusing2 dan makan....menjamah sedikit makanan di old Town Coffee House...wangku melayang disitu...huhuhuh...malam itu,dak2 farmasi ajak g maen bowling,lalu aku bersama 3 sahabat lagi bergerak ke mid valley,sebahagian yg laen ada yg terpaksa balik dahulu...sampai di mid dlm kul 10.00...terus singgah di GSC...beratur,padahal perancangan awal hendak bermain bowling...bincang2,sambil beratur...setelah beberapa movie dicadangkan akhirnya di kaunter baru mendapat keputusan memilih untuk tgk 'JANGAN TEGUR'...cerita yg sesungguhnya sgt memenatkan penonton, boleh menyebabkan tachycardia(tanya dak medik apa maksud dia)...malam 2 balik dlm kul satu lebih...

esoknya pula...pagi lagi main badminton lagi....selepas zuhur aku,pian,hilmi,isz,azie dan alia...kami bergerak ke sunway pyramid lak....sampai2 disana pusing2...nak main ice skating...hoho..mungkin lain kali...dah penat jalan2 dan mendapat apa yg di hajati...kitorg makan plak kat Hartz chicken...buffet...sememangnya perut ku ini tidak mampu untuk menampung kapasiti yg besar,namun kucuba juga isi sebyk yg mungkin...dah bayar mahal2 kan...bedal je....

fokus kat belakang pian...alia wat2 muke comel...


disekitar sunway...
hari ahad...aktiviti ku....T.I.D.U.R......pagi ke petang....ptg tu plak rumet ku hilmi call,'jum makan kat seoul garden kat Kerinchi...hurmmmm...ku berfikir sejenak....ok jalan...kitorg gerak dlm kul 6....jalan kaki....wah...melintas jalan yg sememangnya byk keta...sampai kat sana...stesen lrt kerinchi...nak withdraw duit...sekali atm dia xda duit....mencari penyelesaian....nampak sebuah petrol station...g sana...nasib malang xde atm machine....last solution g menara TM...naseb baek ada ATM...berjaya mengeluarkan duit.....
makan2 di Seoul Garden...

hari ini...pagi2 main badminton....perancangan seterusnya...TUNGGU....

5 comments:

emeliakontesa said...

bahagia nyer...idup die....

jealous nyer!!!!!!

marinata said...

eeeee....gerammmnyerr!!!!!
jeles...jelessshh..
xpe2.tnggu turn kte plak...
aaaaa...x sabar!!!! hikhik

CiKaLi said...

U seems happie there frenz.. hope u will always happie like that... by da way u getting 'thinner'.. n im getting 'fatter' huhu.. wats da tips.. gud luck on ur 'viva'.. i still got paper until dis coming wed.. da last paper.. cau.. aslm..

~teratai bunga indah~ said...
This comment has been removed by the author.
~teratai bunga indah~ said...

wahhhhhhhhhhhhhhhh

bestnyer~~

xpe.. seminggu lebih je lagi sebeblum merdeka. n balik umah. yeay!!