Sunday, June 21, 2009

~apakah??

beberapa hari ni...blog ku berdebu tanpa sebarang isi kandungan terbaru untuk diterbitkan, nak sgt update tp apakan daya xtaw nak tulis pe...time2 dok dpn lappy ni mesti jadi ketandusan idea...di masa2 laen sewaktu mana lappy tiada di depan mata ataupun tidak berada dalam jangkauan yg boleh ku capai byk plak idea2 bernas + gila lalu kat kotak pemikiran neyh...
mcm semlm kat dlm keta on the way nk g akademi memandu...mencurah2 ilham...kononnya balik nak update r blog...tp bila da sampai rumah...BLANK...KOSONG..TAK TAHU apa2...noktah disitu.

ermmm....apa yg mampu dibuat??cuma bermain2 dgn HTML code blog ni...hasilnya dpt r blog ini mempunyai 3 columns...pastu tukar cket dia punya header...letak muka sendiri..huhuhu...percubaan menggunakan software paint.net (software ni ala2 photoshop gak...) hasilnya x la begitu cantik, tp "saya berpuas hati"..nak belajar lg meng'edit2' gmbr dgn lebih baik...pastu tukar plak font blog ni...hasilnya tulisan yg anda dpt lihat ni...suka ngn font ni...tp everything tukar jd lebih besar...xtaw cmne nk wat font dia kecik cket...xpe2 lepas ni nk explore lg codes itu....

baru2 ni result UPU kuar...some of my friends dari matriks n form 6 manage to make their way to university...alhamdulillah...tumpang hepy untok mereka...selamat menempuhi kehidupan sbg pelajar tahun pertama...hohoho...nasib baik diriku da lepas...alhamdulillah...sekrg bersedia untok kehidupan baru sbg pelajar perubatan tahun kedua...kata senior it's much2 heavier n harder than first year..is it??ape2pun, bersiap sedia untok menghadapi apa jua yg bakal dihadapi...

masih lg dlm usaha menghabiskan buku "Do you Wear Suspender?" by Lydia Teh...proses pembacaan byk tertangguh di atas sbb2 tertentu yg tidak dpt dielakkan...hope leh habiskan secepat mungkin supaya leh beli buku seterusnya...huhuhu....sy masih ada satu lagi buku yg telah dibeli namun apakan daya belum mampu untuk membacanya walau muka surat pertamanya....buku tu tinggal kat KL...so xdpt nk baca...

bercakap pasal KL...cuti dekat nak abes...hari ni 21st June...flight balik KL 4th July....ada sedikit masa lagi untok bercuti sebelum mengalami kesibukan semula yg mungkin x dpt aku dibayangkan...(sekejap guna aku...sekejap guna sy...ape2 jelah...)...yg paling penting nak angkut barang ke kolej nti...huhuhuhu....saat2 yg paling tidak disukai...sgtla penat nanti...xpe...semangat untok memulakan penggal baru mesti ada....

lagi satu..kawan2 medic yg kena supplement hari tu da abes exam..sekrg tgh tggu result kuar...minta2 kawan2 sy d beri kejayaan hendaknya...insyaallah..

ckp xde idea...tp panjang berjela plak tulis..oklah...setakat ini saja warkah kali ini....


yang dalam kebuntuan idea,
sign2

termenung : apakah kaitan tajuk apakah?? dgn post kali ini??

terFIKIR : berfikir BaguS untok OTAK...

4 comments:

askREE said...

kebuntuan dlm mencari idea memang panyakit semua blogger..

langkah penyelesaian : tid0 =)



haha...apeka??

-m3- said...

da font size isalready nice...
=)

nyway, its urs...nice try!

AYeEn said...

askree : tdo..nti sy cube..ZZzzzZZZZ

-m3- : already nice..ok already done main dgn codes yg memeningkan tu...n thnx..

CiKaLi said...

ak rekemen ko stu lg nku..
Laughter, the best malaysian..
by david tong kalo tk silap..
best gak..