Sunday, February 7, 2010

~diari januari

Salam

entry kali xde pe sgt pun...juz nak kongsi apa yg dah berlaku sepjg bulan januari ni...xdela nk cite sumer benda, juz certain2 perkara yg menarik je...

bulan januari x sibuk sgt...coz xde projek kolej yg berlangsung...pertama, isu biasiswa JPA yg x masuk2 menjadi bualan hangat ramai...mula2 pelajar dari fakulti lain(maksudnya selain dr fakulti perubatan n pergigian) dah dpt duit JPA diorg di suatu pagi sabtu...ktorg pun mcm nak excited tp sygnya duit ktorg lom masuk ag...tggu punya tunggu, disebabkan ada sedikit masalah teknikal kami plajar2 kursus perubatan,pergigian n farmasi akhernya dpt duit jpa tu lebih kurg seminggu kemudian...alhamdulillah...dpt duit ni pandai2 la guna ye kawan2...terutamanya dak2 medik, lepas final nti kita ada elektif...memerlukan extra money utk berada di UM ketika itu..ye la biasa cuti sem duk umah mana de kuarkan duit pun...

kedua, sy akhirnya telah menjejakkan kaki ke utara sedikit tanah air Malaysia ni..huhu...hari tu g Kedah, Sg petani. ada urusan sedikit di sana bkenaan projek kolej Kem Khidmat Budi (KKB). projek ni dlm erti kata lain projek keluarga angkat. pergi sana ngan pian, kak marina, kak nad, kak emy n kak hanim nak survey kampung utk dijadikan destinasi tahun ni...bertolak jumaat malam dan pulang semula ke UM petang ahad..
cerita selanjutnya beserta gambar yg berkaitan disana bolehlah dirujuk di laman blog marinata
(sekali lagi telah mempromote blog ni..hehe,nak bayaran ni...sbenanya malas nk upload gmbr koz internet agaklah lembab kalo bab2 nak upload gmbr neyh..)

ok..ketiga...pada 28 januari 2010 ktorg dak2 medik batch 08/13 di bawah naungan PSIPUM(persatuan siswa/i islam perubatan universiti malaya) telah mengadakan majlis sambutan hari kelahiran utk pelajar2 yg menyambut hari lahir bulan nov 2009, dis 2009 n januari 2010...majlis yg diadakan bertujuan untk merapatkan ukhuwah kami2 telah selamat dijalankan dgn lancar di bawah bimbingan pengarah majlis ini iaitu nor shahida..tahniah2.
dah lama gak ktorg tak berkumpul ramai2 satu batch ni.kalo x silap last sekali masa jamuan sempena projek adrenaline rush dulu..

okla setakat itu diari januari..sekarang da februari..semalam baru balik dari sekolah menegah kebangsaan tinggi klang untuk smart plan 2010..seronok dapat adik2 yg sgt aktif kat sana..=)
akan diceritakan kemudian...

wassalam...

6 comments:

~terataibungaindah~ said...

wah.... bgus2... nt kkb wt kt sp ey?dtg r umah kte nt. =p

K-RuN said...

yup...
wat kat sp..insyaallah...

marinata said...

nak bayaran? haha..
JPA kn da msuk..
xde rezeki ler nmpaknyer..baru ingt nak blnje..haha =P
JPA da msuk, kayo..kayo!

*kayo =kaya (bahase negri 9) haha

K-RuN said...

dah byk kali promote blog...
nak dpt royalty cket...
hehe..

nk belanje makan pun x kisah...
weeee

marinata said...

isk3..
budak kecik x ley mkan banyak2..
nnt sakit..hahhaa~

K-RuN said...

bdak kecik ar kena makan byk...
supaya cepat membesar...
tol x??

bila ni???
kat ner??hehe