Monday, February 15, 2010

~lawatan sambil belajar ke zoo negara?

Salam~

weeee.....tajuk post mcm wat lawatan masa skolah2 dulu2...heheheee, rindu zaman2 melawat sambil blaja kat skolah suatu tika dahulu...kini direalisasikan semula dgn melawat zoo negara...keh3x...hurmm..xdela sambil blaja sgt...juz suke2 jer..kuar ramai2 ngan kawan2 memang seronok...kata org nikmat ukhuwah itu sangat indah...bila dpt kuar ngan kawan2 hilang sumer rasa letih...di samping dpt merapatkan ukhuwah yg sedia ada...
sabtu lepas...bila org sumer sudah pulang ke rumah masing2, kami pula bersiap2 untuk ke zoo, seawal 7.30 pagi(plus minus 10 minutes) kitorg pun bertolak dari universiti terchenta ni...pergi ke rumah AZIE di Kepong...untuk pengetahuan Azie dah balik rumah sehari sebelum on project..hehe...disana dia menunggu bersama adiknya Azril Azlan...
kami pergi ngan 2 buah keta honda jazz hilmi dan myvi zaman...
kami iaitu saya, zaman, hilmi, tiqah, pian, pejol, dzarif, amad adoss, azlan sakri, n kerol 6th telah bertolak dr kolej..tidak luper adlia arifin juga turut serta tp beliau datang lambat sikit sebab dia dr umah...malas nak tulis panjang2...hayati gambar2 ni...mungkin ini akan jadi entry sy yg paling byk gambar...kerana dekat zoo kerjanya bergambar yg lebih..hehehe


kami dari kolej..sepuluh org [tiada dlm gambar dzarif]

perjalanan dimulakan..

setibanya di rumah azie

yeay..da sampai..kitorg sampai awal..zoo x buka ag...

sambil menunggu zoo buka n tiket dibeli..bergambar la kat luar dulu..



kami...

dan kami lagi..dari kiri : adoss,kerol,tiqah,azie,azril,pian,zaman,azlan,dzarif
duduk didepan ialah pejol...[tiada dlm gambar hilmi]
my roommates : pian n zaman

dah nak masuk dah ni...

ini adik bongsu azie : azril azlan

tinggal harapan untuk menjadi setinggi zirafah...moga2 dpt jadi cam zirafah dapat menggapai apa2 yg tinggi[cita2 n impian]

i wish u could be as big as the elephant~

swan-dia berenang dgn sungguh tenang~

cuba menjadi burung...hehe

bersama2 kerol n atiqah cuba untuk terbang...wakakaka..

burung tu namanya comot...

burung ni namanya comel..dzarif kalo ye pun jgn la sampai nak makan comel...kalo nk tau umur burung ni 8 tahun


hilmi: cakap cepat..kalo x aku cekik...

zaman amik gambar pe 2??


pandai baca x??

yeah..akhirnya fatin adlia sampai...

di kawasan rama2...
adlia sgt excited...



adoss yg sgt penyayang..dia je yg leh bagi rama2 hinggap atas tangannya dgn mudah...

kami cuba menjadi flamingo..

pejol n adoss..belakang tu sape??

wajah2 riang

lapar sgt ke dzarif..bagi makan zirafah tu..bukn ko..

adoss membantu azril...


eh2..jgn bagi zirafah tu makan azril plak...zirafah bukan karnivor adoss..


bergambar bersama kuda comel..pony..


wajah ketakutan dalam senyuman


masa tgk multi animal show...

antara checkpoint2 terakhir sebelum pulang...

dalam kul 5 kitorg kuar dari zoo..ye r..zoo nak tutup kot...seronok sgt..ala2 family outing gitu..sape2 nak g sini sila bawa bekalan makanan sendiri ye..kerana makanan di dalam agak mahal...huhu..nasib baik kitorg ada biro makanan...

then anta azie ke rumah nya...ingtkan nak balik terus..rupa2nya ibu azie dah sediakan santapan nasi ayam...thanx azie n family...

sekian...malam tu sgt penat...tido....

owh..sila baca blog kerol : ventricle of my life juga ada citer pasal trip ni...
wassalam

7 comments:

marinata said...

okay sgt jeles skang!
coz mase kte pegi zoo taiping..
xde dpt capture pict swan!
*coz tyme tu mlm.hehee.. xpe2.. dmaafkan..
sgt suke swaaaannnn!!!!!
cool gler kn? haha..

jeles tgok tqah pegang ular..
oh.. kte sgt takut..
bukan ngan ular..
hmpir sume binatang lam zoo kte takut..
lalu tepi zirafah pon takut..
ok2.. ckup la tuh luahan rase..
kang pjg plak komen ni..haha

ain sham C: said...

fehh.best gler korang.

K-RuN said...

kak marina :

yup..swan itu sgt cantik...
datang dekat dia pun dia tak lari..
relax jer..hehee

takut binatang dlm zoo...
hurmm...
xyah takot kot...
coz sumer jinak2 dan dah di trained untok duduk diam jer..hehe
so xperlu riso akan diserang atau yg sewaktu dgnnya...
pengecualian untuk buaya n harimau serta singa...heheh..hanya leh tgk dr jaoh..

ain :

memg best..

CiKaLi said...

wa~..
nk join!!

cerimanis said...

comel nyer korang g zoo...
heeeeeeeeeeee
kiteorng planning xjd2 pon...
hohohohoh
makin bzy de la~~

Anonymous said...

bestnye..dpt gi outing reramai..ngan mmber2 mcmne....kdg2 terpikir gak..mcmmne nak dpt ukhuwah yg kuat mcm yg dtunjukkan nie..haish~

Salman said...

ape rahsianye..
nak dpt ukhuwah camnie..
rse nak try jgak..
best klau dpt mmber2 camnie:D